Geek Sözlük | Spin Off Nedir ? En Bilinen Spin Off Örnekleri Nelerdir ?

Spin Off Ne Demek ?
  
 Blog olarak geek sözlük adında yeni başlayanlar için anlamı bilinmeyen ve fazla karşımıza çıkan kelimelerin veya sözlerin anlamını en basit tabiriyle anlatan yazı dizisi yazmaya karar verdim .

 Daha akılda kalıcı olması için yazı dizisine o kelimenin veya sözün en bilinen örneklerini de koymak istedim . Bugünkü konuğumuz "Spin Off" peki "Spin Off Nedir ?" ve "En Yaygın ve Bilinen Spin Off Örnekleri Nelerdir ?"



Spin Off Nedir ?

 Spin Off bir çeşit uzantıdır sevilen bir şeyin dizi veya filmin öne çıkan veya öne çıkmasa da göze çarpan karakterlerin veya bölümlerden türeyen dizi veya filme denir . Kısaca ve en basit tabiriyle "Spin Off" buydu .


En Bilinen Spin Off Örnekleri Nelerdir ?

 Şuan yeni çıkacak spin off ise Jared Leto'nun oynayacağı Spider-Man evreninin geçmişini anlatacak olan Morbius The Living Vampire filmi ve 2020-2021 yılında çıkması planlanıyor .Yada koyu bir Game Of Thrones hayranı iseniz dizinin yeni dizisi olacak ve Akgezenleri anlatacak diziyi biliyorsunuzdur işte bu bir "Spin Off"


The Flash 

 Aslında ilk olarak Arrow dizisinde ortaya çıkmıştı sanırım CW başarısını beynmiş olacak ki ona yeni solo bir dizi verdi . Çok sevdiğimiz "Yaşayan en hızlı insan'ı" konu olan dizi de bir spin off 


Legends Of Tomorow

 Yine Arrow ve The Flash spin off'u bu iki diziden türeyen süper kahraman dizisi . Eğer bu üç dizi arasında akrabalık kurarsak , Arrow dede The Flash baba Legends Of Tomorow ise torunlar oluyor sanırım böyle aklınızda kalır .


Fear The Walking Dead

 Adı tartışmalarla da anılsa en sevilen spin off'lardan kendisi bitmek bilmeyen zombi dizi ve film temalı biri olan The Walking Dead'ın uzantısı/spin off'u


 Daha Çok Bildiğimiz veya Bilmediğimiz Spin Off Dizi veya Film var lakin aralarında en bilindik üç tanesi bunlardı . Blogun daha fazla kişiye ulaşması için lütfen sosyal paylaşım hesaplarınızda paylaşın ve hatalarımızı veya önerilerinizi yorumlarda belirtin . İyi günler ! 
ömer faruk

yazıyorum bir şeyler anonimliğin gölgesinde kendi kendime, yadırgama beni eyy yolcu, kimi vakit deneme günceleri yazarım kimi vakit kısa hikayeler en nihayetinde buradayız, mecburuz. // kişisel blog yazıları, deneme günceleri, hikaye denemeleri, deneme yazıları, makaleler, film ve dizi yazıları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski