Disney'in Fox'u Almasının Nedeni : Netflix'i Piyasadan Silmek ! | #1

Netflix vs Disney | Kralların Savaşı
 Geçtiğimiz günlerde 21st Century Fox'u "tam anlamıyla" alan Disney'in çoğu kişiye göre almasının nedeni X-Men filmleri . Lakin Disney'in gözü daha büyük yerde çoğu stüdyoya vs.'ye sahip Disney'in asıl amacı kendi ...

  ... Netflix gibi dijital TV platformu oluşturmak istemesiydi . Şimdi ne alakası var diyebilirsiniz bunun nedeni Netflix'in piyasa değerinin Disney'i ve çoğu şirketi geçmesiydi .


 Disney ilk olarak Disney ve Disney'in sahip olduğu şirketlerin Netflix'le dağıtım anlaşmasını kesti . Netflix'in kütüphanesi 2019 yılından sonra çok sıkıntıya düşeceği kesinleşmiş oldu ve eğer Disney ve Disney'in sahip olduğu şirketler [ Lucasfilm + Marvel + Pixar + Disney Animation + Disney Channel + ABC + 20c Fox + FX  ] Netflix'ten elini ayağını çekerse diğer Disney'e bağlı olmayan şirketler bunu etkisiyle Netflix'ten yollarını ayırma kararı alabilir .


 Bir de Disney'in satın aldığı 21st Century Fox Hulu'nun hisselerinin yüzde 30'luk bir kısmına sahip Disney eğer geri kalan yüzde 70'lik kısmını da alırlarsa  1.58 milyar dolara satın aldıkları BAMTech firmasıyla Hulu'yu baştan aşağıya kadar değiştirebilir ve sıfırdan başlasalar bile normalden fazla piyasada ağırlıkları olabilir ya da en fazla Hulu'ya dokunmayıp yeni bir servis açabilir ama her türlü bu servis açılacak çünkü Disney'in CEO'su Bob Iger direk bu konuda açıklama yaptı .

 Peki Netflix ne yapacak diye sorabilirsiniz . Belki aksiyon vs gibi konulu filmlerini oradan buradan bulabilirler lakin Disney çocuklara yönelik en fazla içeriğe sahip stüdyo olduğu için çocuk kategorisi bu durumdan çok kötü etkilenecek . Netflix inşallah bir yolunu bulur çünkü Disney ESBN ve dahasına sahip . Bu yüzden bir yerden sonra Disney tek seçenek olacak . Genelde tek seçenekler bir yerden sonra saçmalamaya başlıyorlar . Bence şu anlık Netflix'in tek dostu Warner Bros [ o da DC UNİVERSE kurdu ama neyse ] çünkü Warner Bros ile Disney rakip durumdalar.

Kaynakça ;
https://webrazzi.com/2017/11/07/disney-neden-21st-century-foxu-almak-istiyor-cevap-netflix/
https://m.donanimhaber.com/haberler/Disney-Netflixle-yollarini-ayiriyor-Disney-kendi-icerik-platformunu-olusturacak.htm
https://webrazzi.com/2017/08/09/disney-netflix/
http://www.webtekno.com/netflix-in-piyasa-degeri-disney-i-solladi-h46745.html
https://webrazzi.com/2017/08/09/disney-netflix/
ömer faruk

yazıyorum bir şeyler anonimliğin gölgesinde kendi kendime, yadırgama beni eyy yolcu, kimi vakit deneme günceleri yazarım kimi vakit kısa hikayeler en nihayetinde buradayız, mecburuz. // kişisel blog yazıları, deneme günceleri, hikaye denemeleri, deneme yazıları, makaleler, film ve dizi yazıları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski