Kısaca Elon Musk'ın hayatı şu şekildedir . 28 Haziran 1971’de Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Pretoria’da doğdu .Kendi imkanları ile Commodore bir bilgisayar ile ilk oyunu Blastar'ı yaptı ve bir teknoloji dergisine 500$'a satarak teknoloji dünyasına ilk adımını attı. 18 yaşında Kanada'ya göç etti ve annesinin Kanadalı olmasını kullanarak Kanada vatandaşı oldu ve bunun avantajlarını kullandı.
Fizik ve ekonomi bölümlerinden lisans derecesiyle mezun olan Musk, daha sonrasında Stanford Üniversitesi’nde doktora yapmak amacıyla California’ya taşındı. 2002 yılında Amerika vatandaşlığını da alarak 3 tane vatandaşlığa sahip oldu .
Okuduğu Okullar
- Bryanston High School
- Pretoria Boys High School
- Queen’s University
- University of Pennsylvania
- The Wharton School of the University of Pennsylvania
- University of Pennsylvania
- School of Arts and Sciences
Girişimleri
İlk olarak kardeşi Kimbal ile 1995 28 bin $ ile Zip2 adında şehir rehber sitesini kurdu. Zip2'yi satarak 1999 yılında online e-posta ile ödeme ve finansal servislerin sunulduğu X.com’u kurdu.Bir sene sonra adı değişerek Paypal oldu . Paypal hızla büyüdü lakin CEO'da anlaşmazlıklar oldu , firmanın satışıyla beraber 165 milyon dolarlık bir servete sahip oldu. Bu sıralarda ise herkes tarafından bilinen SpaceX ve Tesla şirketlerinde CEO görevini yapıyor .
Ünlü Motivasyon Sözleri
“ Mükemmel şirketler mükemmel ürünler üzerine kurulur ”
“ Bir şirket yaratmak, kek yapmak gibidir. Bütün malzemelere gerekli oranda sahip olmanız gerekir. ”
“ Başarısız olmak da seçeneklerimizden biri. Başarısız olmadıysanız henüz yeterince yenilikçi değilsiniz. ”
“ Bir işe başlamak veya onu büyütmek tamamen yenilkçi olmak, enerji ve ürünün arkasındaki kişilerin azimleriyle ilgilidir. ”
“ Bence en iyi tavsiye: Her zaman bir şeyleri nasıl daha iyi yapabileceğinizi düşününün ve kendinizi sorgulayın. ”
“ Bir şeyler yapmak için yeterince azimli olmalısınız. Yoksa sadece kendinizi yıpratırsınız. ”
“ Bence geri bildirim döngüsünün olması çok önemli. Böylece neyi başardığınızı ve bunu nasıl daha iyi yapabileceğinizi öğrenebileceksiniz. ”
“Kararlılık çok önemli. Vazgeçmeye zorlanmadığınız sürece vazgeçmemelisiniz.”
etiketler
arşiv