Ayla Film İncelemesi Ve Ayla'nın Oscar'a Davası

Ayla ve Süleyman | Ayla Filmi
 Ayla filmi şu sıralar izlediğim en iyi Türk filmdir ve eğer izleyecekseniz veya izlediyseniz sizin de kalbinizde bir yer tutmuştur veya tutacaktır . Süleyman adlı bir askerin bol hüzünlü gerçek ve anlatılmamış hikayesini anlatan bu film 2017 yapımı ve yönetmenliğini Can Ulkay yapıyor . 

 1950 yılında başlayan Kore Savaş'ında ailesini yitiren Ayla'nın ( adı ay gibi yüzü olmasından dolayı böyle ) yardımına çok uzaklardan Türkiye'den gelen Süleyman adlı asker yetişiyor .

Ali Atay ?

 Uzun zamandır göremediğim ve oyunculuğunu çok sevdiğim Ali Atay'ın bu dizide görmek şahsen beni çok mutlu etti sanırım " Şahsiyet " dizisinde de oynuyor eğer Blutv hesabı alırsam ilk olarak Şahsiyet'i izleyeceğim .

Ay Yüzlü Ayla 

 Şahsiyet dizisinden çıkıp konuyor yani Ayla'ya geçelim , Ayla karakteri ve oyuncuları çok iyi olmuş hele Ayla'nın küçüklüğü ve Türkçeyle olan imithanı çok güzel işlenmiş . Yönetmen Can İlkay işini çok iyi yapmış ve bize Oscarlık görüntüler ile bize görsel şölen sunmuş . Şahsen çok takdir ettim böyle devam ! 


Ayla Film İncelemesi Ve Ayla'nın Oscar'a Davası
Süleyman'nın Gerçek Hali Not: Geçtiğimiz Yıllarda Vefat Etti.

ABD'den Ödüller Yağıyor

 Ayla çıktığı günden beri adını Türkiye de ve Dünyada oldukça söz ettiriyordu ve Ayla seçkin Film Festivallerden ödüller aldı . NTV'nin haberine göre 8 ödül aldı ve bunlar arasında ;


  1. 51. WorldFest Houston Uluslararası Film Festivali
  2. Uluslararası Asya Film Festivali
  3. 29. Palm Springs Uluslararası Film Festivali
  4. 24. Sedona Uluslararası Film Festivali
  5. Richmond Film Festivali

Oscar'a Dava

 Ayla filmi Oscar Komitesinin filmi izlemeden karar verdikleri gerekçesiyle Amerika'nın en ünlü avukatlarından biriyle anlaşıp konuyu yargıya taşıdı .

 Mustafa Uslu konu ile ilgili  “Sadece Türk izleyicisi değil, Amerika da dahil gösterime girdiği 27 ülkenin izleyicisi Ayla’yı beğendi. Festivallerde üç salonda birden gösterilen tek film Ayla. Siyasi bir oyuna kurban gittiğimizi düşünüyorum.

 Komite, savaşlarda anne-babalarını kaybeden çocukların dramına kayıtsız kalamaz. Ayla değerlendirilirse Oscar’ın en büyük adayı olur.” dedi  

 Senaryo : 8.9
 Oyunculuk : 9.3
 Çekimler : 9.4
 Akıcılık : 8.7
  DİZİYE PUANIM : 9.4
                                                                            
ömer faruk

yazıyorum bir şeyler anonimliğin gölgesinde kendi kendime, yadırgama beni eyy yolcu, kimi vakit deneme günceleri yazarım kimi vakit kısa hikayeler en nihayetinde buradayız, mecburuz. // kişisel blog yazıları, deneme günceleri, hikaye denemeleri, deneme yazıları, makaleler, film ve dizi yazıları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski