Büyük Şirketlerin Dijital Medya/Yayıncılık Atılımları Nelerdir ?

Dijital Medya Atılımları
 Büyük şirketlerin şu sıra bir dizi ataklar ile dijital medya/yayıncılık atakları atıyor hatta anlam veremesem de Apple'da var !

 Büyük şirketler artık dijital medya/yayıncılık sektörünü kripto para sektörü kadar önemsemeye başladı . Çoğu analist artık bu sektörü "Devrin Altını" olarak görmeye başladı zaten "Netflix Medya Devlerini Geride Bıraktı !" yazımda da bahsettiğim gibi bir dijital medya şirketi Netflix çoğu medya şirketini geri de bırakması da buna şayet bir örnek teşkil ediyor .

 Apple Facebook Disney gibi şirketlerde artık yavaş yavaş bu sektörde bir kolunun olması için bazı atılımlar yapmaya başladılar . Altta en dikkat çeken atılımları/projeleri derledim .

Apple Unutulmaz "Vakıf" Serisini Dizi Yapmak İstiyor 

 Apple 1951 yılında Isaac Asimov tarafından yazılan Elon Musk'un ilham aldığı 7 kitaplık seriyi Apple TV dizisi yapmak istiyor . Filmin senaryosunu Blade Kara Şövalye Batman Başlıyor gibi filmlerle adını duyuran David S. Goyer yazacak ve Dünyalar Savaşı Avatar 2 filmleriyle anılan Josh Freidman seriyi ekrana uyarlıyacak . Isaac Asimov’un kızı Robyn Asimov da dizinin yapımcılarından olacak .

Vakıf | Vakıf Kitap Serisi | Isaac Asimov 
 Kitap serisi Harı Seldon’un kurduğu bilimsel düşünce kuruluşu olan Vakıf'ın uçsuz bucaksız Galaktik İmparatorluğun çöküşünden sonra İmparatorluğu yeniden ayaklandırmaya çalışmasını konu alıyor . Seride bunun yanı sıra Vakıf'ında gelişimini konu alıyor .

Facebook'tan 10 Milyon Dolarlık "Ronaldo" Reality Şovu 

 Facebook'a ve Ronaldo'ya yakın kaynaklara göre Ronaldo'nun kurduğu Wiip adlı prodüksiyon şirketine Facebook'ta 120 milyondan fazla takipçisi bulunan Ronaldo'ya 10 milyon dolarlık Facebook Watch'de yayınlanması düşünülen bir "Reality Şov" teklifi gelmiş . Bazı kaynaklar teklifin yeni verildiğini öne sürürken bazıları uzun zaman önce teklif verildiğini belirtti .

Hızını alamayan Apple Çocuk Muhabir Hilde Lysiak’a da Dizi Yapacak 


Apple 11 yaşındaki Hilde Lysiak adlı çocuk muhabire de bir dizi yapmam istiyor . Yaşadığı yerdeki yani Pennsylvanya Selinsgrove’daki bir cinayeti yerel gazetecilerden önce çözen Hilde Lysiak hayatı Apple TV'nin yeni 10 bölümlük gizem türündeki bir dizisine ilham verecek .

 Hilde Lysiak ise haberlerini "Orange Street News " adlı web sitesinde yayınlıyor en son haberini ise 18 Ağustos'ta atmış .

Sanal Gerçeklik ile Dijital Yayıncılık Deneyimi Oculus TV 

 Facebook dijital yayıncılığı bir üst kademeye taşıyıp bunu sanal gerçeklik gözlükleriyle yapmamıza olanak sağlamak için adımlar atmaya başladı .

Oculus TV | VR Televizyon
 Açılan Oculus TV ile MLB live games Facebook Watch Showtime Hulu Netflix gibi platformlara ulaşmamıza olanak sağlamaya çalışıyor .

 Amazon da Pazara da Pazardaki Yerini Güçlendirmek İstiyor | Yüzüklerin Efendisi Dizi Çıkıyor 

 Zamanında Yüzüklerin Efendisi serisiyle Warner Bros'a 6 milyar dolar kazandıran seriyi Jeff Bezos'un yeni bir Game Of Thrones istemesiyle Amazon Prime'da dizi olarak yayınlanacak . Bu dizinin hakları için daha şimdiden Amazon 250 milyon dolar ödedi .

Disney'in Netflix'i Emin Adımlarla Yolda  

 "Disney'in Fox'u Almasının Nedeni : Netflix'i Piyasadan Silmek !" Adlı yazıda en ince ayrıntısına kadar bahsettiğim Disney'in Netflix'i yanılan yeni haberlere göre Netflix'in abonelik fiyatlarından daha ucuz olacakmış bu haberle birlikte çoğu Netflix kullanıcısının Disney'in yeni platformuna geçmesi çok olası bir durum olmaya başladı .
ömer faruk

yazıyorum bir şeyler anonimliğin gölgesinde kendi kendime, yadırgama beni eyy yolcu, kimi vakit deneme günceleri yazarım kimi vakit kısa hikayeler en nihayetinde buradayız, mecburuz. // kişisel blog yazıları, deneme günceleri, hikaye denemeleri, deneme yazıları, makaleler, film ve dizi yazıları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski