Batman'in Geçmişini Anlatan Efsane Polisiye Dizi Önerisi : Gotham

 pislik içinde olan bir semti temizlemeye and içmiş bir dedektifin bu yozlaşmış şehirde ideallerine tutunması ve gecenin karanlığından bir yarasının bu zorlu serüvende elinden tutması ; gotham

 her ne kadar başlıkta batman'ın geçmişi diye belirtsem de konu gotham'a hatta jim gordon'a kadar uzuyor zaten dizi ideallerini sıkı sıkı bağlı olan jim gordon odağında olduğu için genç batman ve gotham'ın geçmişi daha çok yan hikâye olarak duruyor gibi
Batman'in Geçmişini Anlatan Efsane Polisiye Dizi Önerisi : Gotham
gotham dizi konusu ve incelemesi
 yine de bu ikiliye sadece birkaç bölüm ayırmamışlar direk konuyla bütünleştirmişler onlar olmadan bazı yapboz parçaları eksik kalıyor ve bu durumda ise kimse eksik yapboz ile oynamak istemez .



gotham dizisinin konusu

 dizi gotham'ın eski karanlık yıllarında yaşanan savaş ve çete olaylarından mütevellit bozulmuş ele geçirilmiş sisteme sahip polis karakolunun ve belediyenin ihyası için çalışan jim gordon adlı dedektifin bu şehri daha iyi bir yere getirme çalışmasını konu alıyor ama çoğu zaman wayne ailesinin ölümünden sonraki - yani hikayenin büyük bir kısmını - zamanı işliyor gotham dizisi. iki çetenin arkham için ve güç için bir nevi soğuk savaşa girmesiyle farklı bir hal almaya başlıyor .
Batman'in Geçmişini Anlatan Efsane Polisiye Dizi Önerisi : Gotham
gotham - the riddler fanart by akimao
 dizide dikkat etmeniz gereken üç karakter var fish money penguen ve jim gordon . her ne kadar dizi jim gordon'a yoğunlaştığını söylesem de olaylara söylediğim ilk iki karakter sebep oluyor . bu arada batman'ın çocukluk yıllarındaki bir nevi çırpınmalarını görmek ve batman'ın batman oluş hikayesini de kısmen olsada derinlemesine görmek çok büyük mutluluk;

 bruce wayne'in ailesini kaybettikten sonra alfred ile yaşadığı bağ ve onu batman olmaya götüren süreci ayrı olarak değinmek istiyorum , selina karakteri ile ilişkisi kendini bulma konusunu iyi işlemişler lakin dizinin fox'un arkadan iteklemesiyle erkenden final yapması bize tam manasıyla hiçbir zaman tam bir batman göstermiyor .

 bu yüzdendir ki iyiki dizinin adı batman değilde gotham olmuş diyorum , jim'e bruce'a çokça değinse de dizinin asıl amacı gotham'ı tanıtmak .

gotham dizisinin oyunculukları

 dizinin oyuncu kadrosu ve kadronun oyunculukları hakkında diyecek pek fazla bir şey yok , bunun nedeni kötü bir oyunculuk sergiledikleri için kadro seçimi çok kötü olduğu için söylemiyorum tam tersi aşırı iyi oldukları için de söylemiyorum .

 oyunculukar olması gerektiği sade ve aşırı değildi genel itibari ile iyinin birkaç tık üstündeydi , bazı karakterler ise çok iyi kısmındaydı bunlardan biride shameless dizisinden tanıyabileceğiniz cameron monaghan .

Batman'in Geçmişini Anlatan Efsane Polisiye Dizi Önerisi : Gotham
jeremiah valeska - joker
 joker oyunculuğu ile en iyi joker oyuncuları listesinde kendine iyi bir yer edinmeyi başardı cameron ve rolün altından kalmasını bildi bir diğeri ise riddler karakterine hayat veren corie michael smith'ti ve oda gayet başarılı olduğunu rolünde .

bu yazıyı sevdiyseniz eğer bu bloğu izle butonuna basabilir , ana sayfaya veya tadımlık değil doyumluk dizi önerileri kısmına basarak diğer yazılara ulaşabilirsiniz . yorumlarınızı da bekleriz ...

×

gotham dizisine verdiğim puan / sonsöz

 dizinin sevdiğim ve burası olmamış dediğim yanları var misal her karakterin bir hikayesi olması - yardımcı karakterlerin bile - ve bu karakterlerin hikayelerinin ana hikaye ile bağlı olması dizinin sevdiğim yanı çoğu dizide sadece ana hikayeye ve ana karakterlere odaklanılıyorken ama bu dizide bu söz konusu bile değil .

 bu sevdiğim yanıydı , peki sevmediğim yanı nedir diye sorarsanız o da bazen dizinin başında gösterilen görüntülerin bir önceki olayları tam yansıtmaması ve bu yüzden acaba doğru bölümü mü izliyorum yoksa yanlış bölümü mü izliyorum diye sizi ikilemde bırakmasıdır .

senaryo8,9
oyunculuk8,3
görüntü7,9
akıcılık8,4

yorum

kesinlikle izlenmesini önerdiğim bir polisiye suç dizisidir - benim favorimdir - her an her yerde sıkılmadan izlenilebilir.
8.6
Dizi Puanı
ömer faruk

yazıyorum bir şeyler anonimliğin gölgesinde kendi kendime, yadırgama beni eyy yolcu, kimi vakit deneme günceleri yazarım kimi vakit kısa hikayeler en nihayetinde buradayız, mecburuz. // kişisel blog yazıları, deneme günceleri, hikaye denemeleri, deneme yazıları, makaleler, film ve dizi yazıları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski