Tadımlık Değil Doyumluk Yabancı Dizi Önerileri | Netflix , TV Series

 dizi incelemeleri önerileri paylaşan bir kişisel blog olarak hiç dizi öneri listesi paylaşmadığımı maalesef daha yeni fark etmiş bulunmaktayım ve bu yüzden sevdiğim dizilerin arasından daha önceden hakkında yazı yazdıklarımı ' tadımlık değil doyumluk yabancı dizi önerileri ' aracılığıyla paylaşmaya karar verdim .

 dizi sektörü malumunuz dur durak bilmeden ilerliyor sektör izleyicilere çok iyi yapımlar sunmasına karşılık 'Allah belanızı versin bu ne biçim bir dizi!' dedirten diziler de sunuyor . bu karmaşa arasında ise güzel ve faydalı diziler bulmak zorlaşıyor .

 bu dizi öneri listesinin bir diğer amacıda bu sizi bu karmaşadan kendi sevdiğim / beğendiğim diziler vasıtasıyla oldukça çıkarmak . liste erişimi kolay olduğundan ağırlıklı olarak netflix dizileri içeriyor , yabancı kanallarda yayınlanan diziler biraz azınlıkta kalıyor .

 bu liste yabancı dizileri konu alıyor - bir dizi hariç - ama bu demek değildir ki yerli başarılı diziler yoktur , yerli olan 'başarılı' diziler için daha kapsamlı yazılar ve akabinde listeler gelecektir tavsiyem 'izleyiciler yada e-posta aboneliği' kısmından beni takip etmeniz .

sheldon cooper'ın küçüklüğünü anlatan dizi | young sheldon dizisi ve konusu

  coğu yabancı dizi izlemeye başlayan kişinin başlama sebepi 'the big bang theory' yada himym dizisidir herhalde. şu sıralar ise 12 sezon ile final yapan the big bang theory dizisinin spin-off'u young sheldon dizisi ise abisi olan tbbt dizisi kadar güzeldir , serinin hayranlarına özellikle öneririm .

Tadımlık Değil Doyumluk Yabancı Dizi Önerileri | Netflix , TV Series
Jim Parsons ve Iain Armitage
 bu diziye the big bang theory'deki sheldon cooper'ın çocukluk yıllarını merak ettiğim için başlamıştım ve şunu söylemeliyim süresi ve konusu olsun güzel bir dizidir , şöylede küçük bir ayrıntı var ;

 "the big bang theory'de sheldon'ın annesini canlandıran laurie metcalf'ın gerçek hayattaki kızı. "
 ekşi sözlük - zeddicus zu l zorander

dizinin tam incelemesi ; sheldon cooper'ın küçüklüğünü anlatan dizi | young sheldon dizisi ve konusu

girişimcilere dizi önerisi | silikon vadisi dizisi ve konusu

 kendi ufak tefek start-up'amı başlatmaya çalıştığım zamanlar bu diziyi bulmuştum . dizi sayesinde çoğu bilgisayar terimini daha önemlisi girişimcilerin başına gelebilecek olayları kısmen de olsa mizahi olarak öğrendim .

  bu dizi pied piper adındaki bir girişimi konu alıyor . şunu belirtmeden geçmeyeyim dizide bolca 'kara mizah' var sadece kara mizah değil , küfür esrar vs. gibi kötü alışkanlıklar garip karşılanacak durumlar var ama diziye bunun için karşı farklı bakmanızı istemem , kara mizaha karşı bir tutumunuz yoksa izlemenizi öneririm .

Tadımlık Değil Doyumluk Yabancı Dizi Önerileri | Netflix , TV Series
Silicon Valley HBO
 bu diziden sonra sağa sola bakıp az da olsa hayatı sorguluyorsunuz dizinin final sezonu onay aldı / yayınlandı ve reytingleri - önceki sezonları için konuşuyorum - game of thrones ile (eğer yabancı kaynaktan yanlış okumadıysam) aynı dönemlerde yayınlanmasına rağmen yüksek olması bir ipucu olabilir izleyip izlememeyi seçmeniz için .

 sanırım yukarıdaki çıkarım dizinin ne kadar iyi olduğuna dair bir kafanızda ışık yakmıştır .

dizinin tam incelemesi ; grişimcilere dizi önerisi ; silikon vadisi dizisi (silicon valley) ve konusu

çerezlik kara mizah dizi önerisi | end of f***ing world dizisi ve konusu

 çoğu zaman ergen dizisi kalıbından kurtulamayan bir netflix dizi önerisinde sıra end of f***ing world .

 diziye 13 reasons why dizisinden sonra 20 dakikalık sıkmayan güzel sahnelemere ve çekimlere sahip bir dizi arayışındayken bir dizi film facebook grubunda bir üye bana tavsiye etmişti .

 dizinin konusu biraz psikopatça , dizi bir gençin insan öldürmenin nasıl bir şey olduğunu merak etmesiyle ve ise konulmasıyla başlıyor .
Tadımlık Değil Doyumluk Yabancı Dizi Önerileri | Netflix , TV Series
James ve Alyssa
 dizinin konusundan çok benim için sahnelemleri önemli çünkü çekimleri kötü olan bir dizi veya film ne kadar iyi olursa olsun kendinden soğutuyor bu dizi ise tam tersi hatta bu konuda bir ödülü bile var .

 dizi çoğu sosyal mecrada insanları ikiye ayırdı kimi bir 'ergen dizisi" olarak nitelendirirken kimi ise böyle bir şeyin olmadığını söyledi . sizce hangisi yorumlarda belirtebilirsiniz .

dizinin tam incelemesi ; ramazanda izlemelik çerezlik dizi önerisi : the end of f**king world

netflix'in intiharı anlatan gençlik drama dizisi önermemesi | 13 reasons why dizi ve konusu

 yukarıdaki dizide bahsettiğim bu dizi başlıkta gördüğünüz gibi bir intiharı konu alıyor . dizi tecavüz gibi ağır konulara değinen ve bazı sahnelerde midenizi bulandıran şu sıralar 4. sezonu yayınlanmış/yayınlanacak netflix dizisi .

 dizi dediğim gibi tecavüz suçlamalar gibi konulara değiniyor ... evet şimdi neden diziyi önermediğimi anlatmak istiyorum bu yukarıda yazdıklarım ilk sezonda yaptıkları tek iyi olan şeylerdi ...

 toplumsal sorunlara - en azından ilk sezonda - dikkat çekmesi dışında pek bir alametifarikası yok aslında , böyle abone çekmeye yönelik saçma dizileri izlemeyerek netflix'in zor olanı yapıp yeni dark'ları çıkarmaya zorlayabiliriz yada bu ergen zırvalıklarını izlemeye devam edebiliriz , karar sizin .

dizinin tam incelemesi ; netflix'in intiharı anlatan gençlik drama dizisi incelemesi ; ölmek için on üç sebep (13rw)


polisiye bir komedi dizi önerisi | brooklyn nine nine dizisi ve konusu

 bu dizi sanırım izlediğim en iyi komedi dizilerinden biri olabilir gerek mizahı kullanış biçimleri gerek karakterlerin oyunculukları ve sempatiklikleri olsun takdire şayan bir dizi .

 'en iyi yerli yabancı dizi film izleme siteleri' adlı yazıda bahsettiğim dizi izleme sitesinde bulduğum ve uzun zamandır takip ettiğim bu dizi bir karakol komedisi . 9-9 karakolunda ki müfettişleri konu alan dizi 5. sezonu zor da olsa onay aldıktan sonra 2 sezon daha geldi .

Tadımlık Değil Doyumluk Yabancı Dizi Önerileri | Netflix , TV SeriesTadımlık Değil Doyumluk Yabancı Dizi Önerileri | Netflix , TV Series
Joe Lo Truglio ve Andy Samberg
 yeni sezonun onay almasının nedeni dizinin kötü olmasından dolayı değil diziyi yayınlayan kanalın bir dizi soykırımı yapmasıdır bu konu hakkında da detaylı bir yazı yazmıştım fakat yazdığım yazıyı sonradan arşivlemek zorunda kaldım kısaca olay ;

 fox çoğu diziyi iptal ediyor bazıları b99 gibi farklı kanallara geçiyor bazıları ise gotham gibi erkenden final yapmak zorunda kalıyor

dizinin tam incelemesi ; efsane polisiye dizi önerisi : brooklyn nine-nine

bir onur ünlü internet dizi önerisi | görünen adam dizisi ve konusu

 adıyla akıllarımızı allak bullak eden bu dizi leyla ile mecnun beş kardeş gibi dizilerde imzası olan onur ünlü'den bir youtube dizisi .

 dizi kısa soluklu ve eğlenceli 'farklı' bir hikayesi var izlerken çıkan reklamları bile sevdiren bu diziye youtube üzerinden ulaşabilirsiniz . hikaye kısaca ;

  'bizim bahtsız kurtuluş sevdiği kız ile aynı şirkette çalışırken şirket bir fuar düzenler fuarda kötü kalpli şirket müdürünün yaptığı makineye girer ve görünmez olur görünmez olmakla kalmaz bide üstüne türlü türlü aksiliklerle uğraşır .'

diğer youtube dizi önerileri için ; yerli yabancı en iyi youtube dizileri | youtube originals dizileri



batman'in geçmişini anlatan polisiye dizi önerisi | gotham dizisi ve konusu

 dünyanın en sevilen ve köklü karakterlerinden olan batman'ı anlatan çokça dizi var ama batman'ın yaşadığı yeri gotham'ı ve kuralsızlıkları anlatan nerdeyse hiç dizi yoktu !

 gotham'ı ve gotham'daki çeteleri anlatan bu dizi batman hakkında oldukça şeye değiniyor ve batman'ın genç halini görmemizi sağlıyor . dc comics'in bu dizisi 10 bölümlük final sezonu onay aldı bu dizinin de bu kadar seviliyorken final yapmasının nedeni yayınlandığı kanal .
Tadımlık Değil Doyumluk Yabancı Dizi Önerileri | Netflix , TV Series
Gotham
 final sezonu ise her türlü dizinin yaşadığı sorunlara rağmen izlenilebilir tavsiye ederim .

dizinin tam incelemesi ; batman'in geçmişini anlatan dedektif dizi önerisi : gotham 

 bütün yazılardan haberdar olmanızın en basit yolu bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeniz veya e-posta aboneliğini yapmanızdır .

 aklınızdan soruları veya görüşleri yorumlar kısmında belirtebilirsiniz .

 bu yazıyı arkadaşlarınıza paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmamızı sağlayabilir yandaki (masaüstü ) veya en üstteki (mobil) bağlantılardan diğer yazıları okuyabilirsiniz.

ömer faruk

yazıyorum bir şeyler anonimliğin gölgesinde kendi kendime, yadırgama beni eyy yolcu, kimi vakit deneme günceleri yazarım kimi vakit kısa hikayeler en nihayetinde buradayız, mecburuz. // kişisel blog yazıları, deneme günceleri, hikaye denemeleri, deneme yazıları, makaleler, film ve dizi yazıları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski