Geek Sözlük | Variant Cover Anlamı Nedir ? Güzelinden Varyant Kapak Örnekleri Nelerdir ?

Varyant Kapak (Variant Cover) Nedir?

 Eğer çizgi roman okuyorsanız veya okumaya heves sardıysanız bu kelimeyi duymuşsunuzdur eğer duymadıysanız üzülmeyin çünkü duyacaksınız bunun nedeni ise DC Comics'in şu sıralardaki Varyant Kapak atılımları .

Geek Sözlük olarak adlandırdığım yayın dizisinin yeni yazısı ile karşınızdayım ve sizlere "Variant Cover Nedir? veya Anlamı Nedir? Şöyle Güzelinden Variant Cover'lar Hangileridir ?" sorularının cevabını yanıtlayacağım .

 Variant "başka biçim , değişken , değişik , farklı " anlamlarına gelir zaten Cover bildiğimiz Kapak . Bunları birleştirince "Farklı veya Değişik Kapak " aklımıza geliyor ama neyin ? Tabi ki yazının başında dediğimiz gibi çizgi romanların . Ama bu kapaklar genelde başka çizerler tarafından özenle hazırlanmış oluyor .

 Peki DC Comics Marvel Comics Dark Horse [daha sayamadığımız çok şirket var] gibi çizgi roman şirketleri farklı bir kapak yapma ihtayçı duyuyor tabi ki para ! Bir de REKLAM ! Şirketler varyant kapakların insanlara daha güzel geldiklerini biliyorlar hatta durayım kendinizden bir örnek vereyim iki aynı çikolata biri güzel bir pakette diğeri sıradan bir pakette hangisini tercih edersiniz ?

 Çoğunuz güzel paketteki çikolatayı tercih edecek işte çizgi roman şirketleri daha fazla satmak ve sadece kendi kitlesine değil de genel kitleye erişmek için bu yöntemi kullanıyor .


En Sevdiğim Varyant Kapak The Flash 47
 Üstteki paragrafta unutmadıysanız bir de REKLAM amaçlı demiştim , size neden böyle dediğimi açıklayayım . Deadpool 2'den önce çoğu Marvel çizgi romanı çizerler tarafından " Deadpool Kafasında " yeniden düzenlendi . Yazmayı unuttuğum ve DC Comics'in yaptığı bir şey daha var ilgi çekicilik , 2014 yılında DC Comics bazı çizgi romanları " Film Afişlerine Benzer " şekilde yaptı


Varyant Kapak Örnekleri Nelerdir ?

 Bu liste uzun ve siteye giriş hızını yavaşlatmaması için  görsellerin tamamını link halinde koydum . İşte bazı variant cover'lar . Aralarından bazıları telefon arka planı olacak kadar güzel .

Aquaman 38 | Variant Cover
Detective Comics | Matrix Varyant Kapağı

Bilmediğiniz Geek ile alakalı kelimeleri yorumlar kısmına yazabilir ve görüş öneri ve hatalarımızı yine yorumlar kısmına yazabilirsiniz . "Geek Sözlük | Spin Off Nedir ? En Bilinen Spin Off Örnekleri Nelerdir ?" öğrenmek için bağlantıya tıklayın .

Kaynakça ;
https://geekyapar.com/konular/cizgi-roman/dc-comicsten-varyant-kapak-atilimi-22-kapagi-film-afislerine-benzer-yapacaklar-iste-4u/
https://www.altevren.net/variant-cover-varyant-kapak-nedir/

ömer faruk

yazıyorum bir şeyler anonimliğin gölgesinde kendi kendime, yadırgama beni eyy yolcu, kimi vakit deneme günceleri yazarım kimi vakit kısa hikayeler en nihayetinde buradayız, mecburuz. // kişisel blog yazıları, deneme günceleri, hikaye denemeleri, deneme yazıları, makaleler, film ve dizi yazıları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski