İğneleyici Gerçekleri Anlatan Kara Bir Film İncelemesi : Diktatör Filmi

Diktatör Filmi İncelemesi | Sacha Baron Cohen Filmi
 Black Mirror'un son yayınlanan interaktif filmini izledikten sonra biraz rahatlamak için komedi filmi izleyim dedim ve tam o sırada YouTube'dan Diktatör filminin 3. fragmanı denk geldi hoşuma gitti ve sizlere paylaşmak istedim .

 İlk başta şimdiden söyleyeyim spoiler yok bu yazı başından sonuna kadar spoilersız .

 Film bir diktatörü anlattığını düşünebilirsiniz ama daha farklı şeyleri de suratımıza komedi yoluyla vuruyor .

 Normalde komedi filmleri genellikle bayat olur ama bu filme bayat demek saçma olur hatta mantıksız olur,  gerek senaryo ve oyunculuklar olsun asla size "Bu filmde sıktı abi be !" söyletmiyor .

 Filmindeki müzikler çok iyi bildiğimiz klasik Amerikan şarkılarının Arap versiyonu , Amerikan versiyonu güldüren şarkıların Arap versiyonu hayli hayli güldürüyor . Bu arada filmin saddam huseyin'in yazdigi zabibah ve kral adli romandan esinlenmiş olduğu yazıyor Ekşi Sözlük'te .

Diktatör Filminin Konusu

 Film Kuzey Afrikalı bir diktatörün oyuna gelmesiyle başlıyor ve yerine başka biri geçirilerek bu ülkeye sözde demokrasi getirilerek petrol madenlerinin Çinliler vs tarafından sömürülmesini anlatıyor .

 Bu sırada ırkçı faşist cinsiyetçi bir o kadarda ***şak liderimiz ona karşı olan bir kızı sevmesiyle de iyice ortalık karışıyor birbirine giriyor . Bu karmaşık ortamda da komedi unsurları düşünülmüş ve iğneleyici esprilerle hem geliyorsunuz hemde düşünüyorsunuz efendim ...

 Mizahı biraz kara ve ara ara az da olsa sapıklık var bu yüzden bu filmi izleyeceksiniz Genç arkadaşlarınızla izlemenizi tavsiye ederim yada sapıklığı ve mizahi kaldıracak bir tanıdığınızla

Diktatör Filminin Oyuncu Kadrosu

 Sacha Baron Cohen General Aladin rolüyle başrolde ve sevdiği kızı ise Anna Faris (Zoe)  oynuyor her ben ne kadar fark etmesem de filmde Megan Fox'ta varmış . Oyunculuklar söylediğim gibi iyi ve sırıtmıyor izlerken de rahatsız olmuyorsunuz . Unutmadan filmi Larry Charles yönetmiş .

 Senaryo : 9.4
 Oyunculuk : 8.2
 Çekimler : 7.6
 Akıcılık : 8.4
  FİLME PUANIM : 8.9
ömer faruk

yazıyorum bir şeyler anonimliğin gölgesinde kendi kendime, yadırgama beni eyy yolcu, kimi vakit deneme günceleri yazarım kimi vakit kısa hikayeler en nihayetinde buradayız, mecburuz. // kişisel blog yazıları, deneme günceleri, hikaye denemeleri, deneme yazıları, makaleler, film ve dizi yazıları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski