twenty one pilots'un Geçmişine Selam Çakan Albümü : Trench İncelemesi

twenty one pilots Trench Albümü İncelemesi

 Tyler Joseph ve Josh Dun ikilisini bilemeyeniniz yoktur , biraz daha açık konuşayım Twenty One Pilots hala bir şey canlanmadıysa aklınızda o zaman size Twenty One Pilots grubunu ucundan anlatayım.

 Adını koyarken Tyler Joseph , Arthur Miller'ın " All My Sons" adlı eserinden esinlendiler ve bu eserde 2.dünya savaşında 21 pilotun ölümüne yol açan bir adamın, ailesi için vermesi gereken kararlardan bahsediliyor .[1] Grup ise dünyaya 2009'da gözlerini açtı ve 2013 sıralarında ünlendi .

 Hangi müzik türünden şarkılar ürettikleri ise bir muamma , hayranlar "şizofrenik pop" diyor lakin bana kalırsa "rap rock ve pop " arasında kalmışlar ve güzel olmuş . Şarkıları genelde dile getirilmeyen sorunları ele alıyor fakat ergen havası vermeden -arada sırada bozulduklarını söyleyebilirim- ilerliyor .

 Grubu zaten çoğunuz Stressed Out ve Suicide Squad için yapılan Heathens şarkıları ile dinleme şansı bulmuşsunuzdur diye tahmin ediyorum . Şimdi ise yeni ve eski müziklerine gönderme içeren albümleri "Trench" ile tekrar karşımızdalar .

 Bu yazı zaten anlayabileceğiniz gibi albüm incelemesi . İlk başta 3 şarkıyı birleştirip mini dizi yapma fikri acayip güzel olmuş eğer görüntü yönetmenlerini bulursam ellerini öperim . [ Jumpsuit , Nico and the Niners , Levitate ]

Yanan araba Heavydirtysoul'daki arabanın ta kendisi

 Diğer şarkılarında ise geçmişe dönmeye çalışmışlar lakin kırıcı noktalar olmuş , Murph Chlorine ve Bandito oturmuş ama diğerleri benim beklentimin altında kaldı , sanki biraz Joji havası vardı . Sakin slow ama doğrusu sıkıcıydı .

twenty one pilots Trench Fanart
 Tyler Joseph'in "Car Radio" "Jumpsuit" ve "Migraine" şarkılarında sesini çok iyi kontrol ettiğini görmüştük ama Trench'in bahsettiğim şarkılarında hep aynı çizgideydi .

 My Blood ise güzeldi ve çerezlikti kliplerinde genelde kendilerini ön planda tutmalarına rağmen bu şarkının klibinde 5 saniyeden kısa sürede gözükmeleri yeni şeyler denemelerini gösteriyor ve bu hoşuma gitti . Ufak bir hatırlatma yine Tyler Joseph saçını kesiyor artık bu gelenekselleşti sanırım .

Grup hakkında arkadaşıma WhatsApp üzerinden "Trench albümü hakkında ne düşünüyorsun ? " diye sorduğumda bana özenle hazırlanmış ve üzerinde felsefi düşünceler kurulduktan sonra yazılmış olabileceği ortada olan "Ebesini ***tiklerim güzel yapmış" cümlesini yazdı

 Unutmadan her klipte farklı konsept ve pazarlama taktikleri uygulamaları benim hoşuma gitti , bir albüme özel şeylerin olması sıradanlığı bozmuş . N11 bile farklı ülkede olmamalarına rağmen ürünlerini eklenmiş . [2]

Yeni dinlemeye başlayanlar için şarkı önerileri ;

Ride
Car Radio
Jumpsuit
Migraine
The Judge
Heavydirtysoul
Guns for Hands

Kaynakça;
[1] https://eksisozluk.com/twenty-one-pilots--3673388

[2] https://m.n11.com/arama?q=twenty+one+pilots&pg=2

[Ayrıca Bakınız] https://karnaval.com/sanatcilar/twenty-one-pilots-14767
ömer faruk

yazıyorum bir şeyler anonimliğin gölgesinde kendi kendime, yadırgama beni eyy yolcu, kimi vakit deneme günceleri yazarım kimi vakit kısa hikayeler en nihayetinde buradayız, mecburuz. // kişisel blog yazıları, deneme günceleri, hikaye denemeleri, deneme yazıları, makaleler, film ve dizi yazıları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski