Takip Edilebilecek En İyi Youtube Kanalları

Youtube Stok Fotoğraf - Pexels 
 1,5 saat Enes Batur diyeninden tutun da yeşil uzaylısına kadar youtube koca bir çöplük olmaya başladı , dış mihraklar tarafından ele geçirilen platform saçma sapan içerikleri ön plana koymaya ve sabrımızı da taşımaya başladı .

 Hal böyle olunca YouTube'da ki iyi içerik üreticilerini gün yüzüne çıkarmak bir nebzede olsa onlara yardım etmek boynumun borcu oldu .

Filme Gitmeden Önce - Dizi/Film 

 İlk sıraya blogum ile alakalı olduğu için bu kanalı ekleme gereksinimi duydum . Uzun zamandır takip ettiğim bu kanalı kesinlikle takip etmeniz öneririm , kanalın sesi Arka Sokaklar'dan tanıdığımız Can Başak - Koç'ta ekonomi okuyor ama sebebini o bile bilmiyor - kanalın beyni olarak bilinen ise oğlu Cem Başak . 

Luke Cage ve Cem Başak - Filme Gitmeden Önce
 Filme Gitmeden Önce kanalında bir zamanlar benim gibi blog yazarıymış zaten videolarının yazılarından bize tecrübe sahibi olduğunu belli ettiriyor . Dizi ve Filmlere merakınız varsa abone olmanızı şiddetsiz tavsiye ederim .

Yorekok - Hayat/Eleştiri

 Açılımı ile size gerçekleri suratınıza vuran yorekok kanalı şuan hayat ile ilgili aslında bakarsanız kimsenin söylemediği ipuçlarını veriyor . Size ne yapacağınızı değil ne yapmayacağınızı söylüyor .  

Yorekok Gif
 Eski videolarında ise genelde internet gündemi eleştirileri yapıyor , size bu bok çukurundan rahatsız olan tek kişi olmadığınızı anlatıyor . Eleştiri ve hayat videolarında ki betimlemeleri ise ayrı bir yazı konusu olması gerek bence .

Hugola - Meme(mim)/Eğlence

 Hurkan Gugen'in kısaltılmış hali - HuGo - ve yanına sevimli küçük bir La notası . CS Go videoları daha doğrusu "Ben Globalim" videosuyla ünlenen hugola kanalı şu sıralar attığı meme (mim) ağırlıklı videoları ile de olduğu yeri korumayı başarıyor .

Hugola
 Yabancı kanallarda sık rastladığımız müzik ile mizahi birleştiren videoları şahsen Hugola kanalının en sevdiğim yanı , eğlenmek istiyorsanız ve eğlenirken beyninizi bir kenara bırakmak istemiyorsanız bu kanalın size göre olduğunu açıkça söyleyebilirim.

Stolk - Gündem

 Gündemdeki yada kendi belirledikleri bir konuyu kendi tarzlarında yayınlayan Stolk kanalı İbrahim Selim'in olduğu zamanlar çok seçiliyordu . Stolk bir bakıma Mevzular'ın GERÇEK ve İÇTEN versiyonu gibiydi ki sonra İbrahim Selim yerine başka bir sunucu gelmesi ile benim için yok oldu .

Stolk - İbrahim Selim
 İbrahim Selim'in sunduğu - ayrıca kendisi Şahsiyet dizisinde de oynuyor - eski videoları izleyip eğlenebileceğiniz kanal şuanda içerik üretmiyor . Dediğim gibi eski videolarını izleyip eğlenebilirsiniz . Ümit Erdim'in videolarının bir kısmı da aslında izlenmeye değer .

Vexx - Sanat

 Listede sanatla uğraşan bir Youtube kanalı olmazsa ayıp olurdu bende severek takip ettiğim Alman olmasına rağmen İngilizce içerik üreten Vexx kanalını bu listeye dahil etme kararı aldım . 

Vexx Doodle Art
 Kanalda çoğunlukla doodle tarzında çizimler yapılmasına rağmen şu sıralar grafiti videoları çekmeye başladı . 1 milyon aboneye sahip bu kanalı kesinlikle takip etmenizi öneriyorum , ana sayfanızda sanata dair bir şeyler bulundurmaya önem verin .

Enis Kirazoğlu - Oyun

 Bilgisayar oyunlarıyla pek aram iyi değil ama ben bile bu kanalı severek takip ediyorum . Sponsorlu videolarının bile eğlenceli olduğu kanallardan biri diğeri de Hugola'dır . Oyun videolarını , haberlerini ve gelişmelerini mizahi bir şekilde anlatan anlatan tek kanal olabilir .

Enis Kirazoğlu
 Saçma küfürler yok , saçma eleştiriler yok , saçma hiçbir şey yok ve eğlenceli kısacası bal dök yala ha birde abone ol . Listede farklı türden kanalların en iyisine yer vermeye çalışıyorum , oyun konusunda da zirve burasıdır .

Kamusal Mizah - Mizah 

 Gündeme bağlı kalmadan mizah yapan pek kimse yok lakin Kamusal Mizah kanalı bunu başarıyor , gündeme bağlı kalmdan mizah yapabiliyor ve küfürsüz . Rahatça ailecek izlenebilecek bir kanal ve abone olmanızı tavsiye ederim .

Kurzgesagt - In a Nutshell - Bilim 

 Bilim ile ilgili içerik üreten Kurzgesagt kanalı ayrıca bilinmeyenler yada şöyle olsa nasıl olurdu , bu argüman doğru mu gibi video içerikleri mevcut . Kanal kaynaklarını ise direk olarak video içerisinde veriyor , hatta kendi videosunda kendi kanalının güvenirliğini sorgulayacak kadar da ciddiler .

  Yabancı içerik üreticisi olan bu kanalın videolarının nerdeyese hepsinde Türkçe altyazı var . Bilim ile ilgilenen herkesin bu kanalı takip eymesini öneririm , tek kötü noktası aşırı hızlı anlatmaları bazen olayı kaçırabiliyorsunuz .

Hakkı Alkan - Teknoloji İncelemeleri/Vlog

 Shiftdelete'nin kurucusu da sayılan Hakkı Alkan , shiftdelete'nin Youtube kanalıı yanı sıra kendi kanalını da açmış . Şirketlerin ona gönderdiği ürünleri incelemesi yanı sıra gönderdiklerini hediye ettiği serileri de bulunuyor .

 Gittiği konferansların etkinliklerin videolarını da yapan Hakkı Alkan arada sırada farklı içerikler ile de karşımıza çıkıyor , listede olması gereken kanallardan biridir kendisi .

Mendebur Lemur - Eğlence/Alışveriş

 Listedeki en farklı içerikler üreten kanal sanırım bu kanaldır , Çin'den Amerika'dan kısacası yurtdışından aldığı garip ürünleri inceleyen kanal kendi farklı fikirleri ile ürünleri de harmanlayınca ortaya garip ama güzel içerikler çıkıyor .

 Kafa dağıtmaya birebir olan bu kanal şahsen benim yorekok ve hugola'dan sonra en sevdiğim kanallardan biridir .

Mendebur Lemur
 Listeye daha fazla kanala yer verebilirdim ama amacım benim takip ettiğim ve hak ettiği değeri alamayan kanallardı . Bazı kanalları ise çok takipçisi olduğu - tanınır olduğu - için listede yer vermedim . 

 Bu yazıyı güncellemeden önce Barış Özcan kanalı da vardı fakat o sıralar yarım milyon aboneye sahipti şimdi üç milyon aboneye sahip bir kanal oldu kısacası artık tanınır oldu , Çok Güzel Hareketler Bunlar 2 de bile bahsi Yılmaz Erdoğan tarafından geçti .

 İyi günler ve daha iyi internet dilerim .
- bu yazı temmuz 2019 tarihinde güncellenmiştir -

ömer faruk

yazıyorum bir şeyler anonimliğin gölgesinde kendi kendime, yadırgama beni eyy yolcu, kimi vakit deneme günceleri yazarım kimi vakit kısa hikayeler en nihayetinde buradayız, mecburuz. // kişisel blog yazıları, deneme günceleri, hikaye denemeleri, deneme yazıları, makaleler, film ve dizi yazıları

2 Yorumlar

  1. Youtube çok takıldığım bir mecra değil ancak bu sıralar bir Youtube projesi yapma hayalim var fakat kendime de güvenemiyorum bir türlü.

    YanıtlaSil
  2. İyi bi liste olmuş ben de bi ara bakarm

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski