Tanrı Olmak Nasıl Bir Şeydir ? | Jim Carey'li Aman Tanrım Filmi İncelemesi

Jim Carey'li Aman Tanrım Filmi Önerisi
 Hepimiz az da olsa içimizde bir yerde tanrı olmayı istemişizdir , Tanrı olmanın herşeyi çözeceğini bizi feraha erdireceğini düşünürüz peki aslında gerçekten de böyle bir şey midir Tanrı olmak ? Birine yaptığımız ayrıcalık diğerinin hakkına girmek olmaz mı ? Birinin mutluluğu diğerinin açısı kederi olmaz mı ?

Tanrı/yaratıcı olmak nasıl bir şeydir ? Bu soruyu herhalde kendi kendimize zilyonlarca kez sormuşuzdur . İşte sizlere incelemesini yapacağım filmin konusu da  bu .

"İnsanlar basit ameleliğin değerini küçümsüyorlar. Orada özgürlük vardır. Dünyanın en mutlu insanlarından bazıları günün sonunda evlerine ter kokarak dönüyorlar."

 Hayatımız boyunca hep daha fazlasına layık olduğumuzu düşünürüz ve elde edemediğimiz de işler sarpa sarınca kimi suçlarız ? Bir kısmımız Nepotist ( adam kayırmacılık ) patronları suçlar ama büyük çoğunluğumuz Tanrıyı suçlarız , altında yüksek marka bir araba verdiğin adamdan neyim eksik diye yakarırız Tanrıya çünkü göremediğimiz için ona yakarmak her defasında kolay gelir bizlere ya peki görseydik ?

  Bir televizyon kanalında haber spikeri olan bahtsız bedevi Bruce , ana haber spikeri olmak için oldukça uğraşıyorken bu işi hak etmediğini düşündüğü başka biri tarafındanda istediği iş alınınca sinirlenip canlı yayında kanal ve yetkililere dalga geçiyor

Bruce Almighty GİF 

 Tabi bilindiği üzere nerede olursanız olun doğruları söyleyeni dokuz yüz köyden kovalar , Bruce ağabeyimizi ( Jim Carey ) de kovuyorlar derken kötü bir gün geçiren Bruce Nolan tanrıyı buluyor ve hikayemiz başlıyor .

  Film 5 Eylül 2003 tarihinde vizyona girmiş yönetmenliğini ise adını Jim Carey ile sıkça duyurmuş Tom Shadyac üstleniyor . Film yönetmenlik olsun kadro olsun en çok ta senaryo olsun gerçekten de bir baş yapıttı sadece Jim Carey'nin bazı hareketleri filmin bazı yerlerini kötü etkilemiş , yapmacık bir görüntü sunmuş onun dışında ...

... şunu söyleyebilirim filmin görsel efektleri dönemine göre oldukça iyi kısaca filmi izlerken yapmacık gözükmüyor ara sıra - azıcık - Jim Carey'nin hareketleri - oyunculuğu değil hareketleri - filmi kötü etkiliyor bu kadar !

 Filmin/Dizinin konusunu önceki ve sonraki incelemelerde olduğu gibi tam olarak veremiyeceğim merak olmayınca bazı şeylerin tadı çıkmıyor iyi seyirler

 Senaryo : 9.2
 Oyunculuk : 8.7
 Çekimler : 8.1
 Akıcılık : 8.6
  FİLME PUANIM : 8.7
ömer faruk

yazıyorum bir şeyler anonimliğin gölgesinde kendi kendime, yadırgama beni eyy yolcu, kimi vakit deneme günceleri yazarım kimi vakit kısa hikayeler en nihayetinde buradayız, mecburuz. // kişisel blog yazıları, deneme günceleri, hikaye denemeleri, deneme yazıları, makaleler, film ve dizi yazıları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski