Doom Patrol : Süper Kahraman Olmayan Süper Kahraman Birliği

Doom Patrol : Süper Kahraman Olmayan Süper Kahraman Birliği
Doom Patrol Dizi İncelemesi
 Titans'ı ve Swamp Thing'i duymuş olabilirsiniz ama Emmy adayı olan Doom Patrol dizisini pek duymamış olabilirsiniz kendisi farklı bir DİZİ ve izlenmeyi hakediyor . İlk önce bir süper kahraman dizisi yapmak istememişler ...

... DC Universe süper kahraman birliği yerine yıkıklar birliği yapmak istemiş. End Of F**king World dizisinde kullanılan o kara mizahi da bu iğrenç mi iğrenç diziye orantısız bir biçimde eklemişler , "Oha ! Sende bu ne lan ? " dedirten bir absürtlük ilave etmekten de hiç kaçınmamışlar .

 Dizi hakkında spoiler vermek istemediğimden bazı şeyleri yüzeysel geçmek istiyorum mesela birazdan diyeceğim iyi olmayan iyi ifadesi gibi çünkü bu dizi spoilerlerı hiç haketmiyor .

 Titans dizisini izlediyseniz eğer bu dizinin temellerini daha önce başka bir dizide atıldığını aslına bakarsanız bir Spin Off - bu kelimenin anlamını bilmeyenler linke tıklayabilir - olduğunu illa ki biliyorsunuz .

 Doom Patrol Fanart
 Titans'ı yanlış hatırlamıyorsam 10. bölümünde karakterleri ilk defa görme şansına kavuşmuştuk , görür görmez de merak sarmıştı bizi . Dizi daha ilk bölümde sizi kendisine bağlıyor , ilk dakikasından son dakikasına kadar sizi ekranlara kitliyor.

Doom Patrol Dizisinin Konusu

 Dizi Niles Caulder - A.K.A Şef - adında bir iyi olmayan iyinin bu yıkık arkadaşları bir 'amaç' için onlardan habersiz toplamasiyla başlıyor .

 Toplumdan uzak yaşayan birbirlerinden başka kimsesi olmayan FARKLI arkadaşlar ise ilerleyen bölümlerde bir birlik olmak zorunda olacaklar daha doğrusu birlik olmaya zorlanacaklar .

 Başta bahsettiğimiz Şef bir gün diziye asıl tadını verdiğini düşündüğüm Mr. Nobody tarafından çok absürt bir biçimde kaçırılmasıyla başlıyor . Kahramanlarımız ise bu durumda toplanmak bir BİRLİK olmak zorunda kalıyorlar ve hikayemiz başlıyor .

 Dizide bence anlatılan olaylardan çok karakterlerin orijin hikayeleri ve dizinin anlatış tarzı daha güzel ve diziye tadını veren en önemli unsur .

Doom Patrol Dizisinin Karakterleri

 Tabi ki karakterleri anlatırken de büyük spoilerlar yemeyin diye yüzeysel geçiyorum .

Elasti-Woman - Rita Farr

 April Bowlby'ın hayat verdiği Rita Farr aslında yıldız bir oyuncu , en azından bir zamanlar öyleydi . Afrika'da bir çekim setinde bir bakıma kendi hatası yüzünden suya düşer ve suda bilinmeyen bir maddeye maruz kalır .

Doom Patrol Dizisinin Karakterleri
April Bowlby | Rita Farr
 Bu madde Rita'nın sonu olur , kendi vücut organlarını yönetemez her depresyon halinde vücudu garip elastik İĞRENÇ bir şeye dönüşmeye başlar . İğrenç bir yıldız olamayacağı ve insanların onu görünce kütüğü iğrendiği için kaçar , toplumdan izole bir hayata Niles'ın yanında başlar .

Negative-Man - Larry Trainor 

 Dizinin en yakışıklı karakteri olan Larry'i Matt Bomer oynuyor . Larry Trainor normalde bir pilot ama eşcinsel bir pilot .

 DC Universe yeni bir platform olduğu için tabiki de ne yapacak eşcinselliği kullanarak büyümeye çalışacak ki doğal Netflix bile bu stratejiyi çok kullanıyor .

Doom Patrol Dizisinin İncelemesi
Larry Trainor | Negative-Man
 Eşcinsellik o zamanlar Amerika'da sıkıntı olduğu ve evli iki çocuk babası olduğu için gizli gizli aşkını yaşayan Trainor , yine ne tesadüftür ki bir uçuşunda bilinmeyen bir radyoaktif bir buluta girer vücudu yanan pilotumuz özel güçleri için önce Ant-Farm denilen yerde işkencelere maruz kalır sonra iyilik meleği Şef'imiz onu kurtarıp Doom malikanesine yanına alır .

 Her ne kadar gözümüze gözümüze eşcinsellik yönüyle sokulsa ve beni rahatsız etse de en derin ve en önemli karakterlerden biridir Negative-Man .

RobotMan - Cliff Steele

 Brendan Fraser'ın oynadığı aslına bakarsanız daha çok seslendirdiği RobotMan sadece bir beyinden ibaret .

Doom Patrol : Süper Kahraman Olmayan Süper Kahraman Birliği
RobotMan ve Larry Trainor
 Geçirdiği ağır bir kaza neticesiyle geriye sadece beyni kalan Cliff , Niles'ın sayesinde bir robot bedene sahip olur . Dizinin mizah ve küfür rezervlerini Jane karakterinden sonra en çok Cliff sahiptir .

Cyborg - Victor Stone

 Cliff gibi yarı insan olan Cyborg , babası ve iyilik meleği Şef sayesinde Star labaratuvarlarında hayata geri döndürülüyor . Orijinal seride olmayan Victor , zaten dizi sırasında Justice League'ye katılma isteği ile ilgili bir sürü diyaloğu var . Unutmadan karakterin oyuncusu ; Joivan Wade

Doom Patrol : Süper Kahraman Olmayan Süper Kahraman Birliği
Cyborg | Victor Stone
 Aslında bakarsanız orijinal ekipte Victor yok ama dizide bir fazlalık gibi değil de başından beri olması gereken kişi olarak daha çok olayları birbirine bağlamak için yer verilmiş , olmuş mu ? CGI efektlerini kıyafetini saymazsak güzel olmuş .

 Beast Boy'u da zaten DC Universe'ın Titans'ına gittiğini diziden - Titans dizisinden - öğrenmiştik . Bir al bir ver gibisinden olmuş

Jane ve diğer 63 kişi - Kay Challis

 Babası tarafından küçük yaşta taciz edilen Kay  birde bu olay üstüne de bir çeşit gen bombası etkisinde kalır . Kişilik bölünmesi ile de 64 farklı kişiliğe ve özel güçlere sahip oldu .

 Dizide hikayesi yarım kalsa da Trainor'dan sonra en derin geçmişe sahip karakter , 64 kişinin çoğunluğuna hayat veren Diane Guerrero bu zorlu karakteri olabileceği kadar iyi yansıtmış .

Doom Patrol Dizisinin Karakterleri
Diane Guerrero | Crazy Jane
 Şahsen ben ve çoğu insan bir Jane Spin Off'u görmek isteriz , o kadar derin merak uyandıran karakter .

Son Söz

 Mideniz çabuk bulanan biri değilseniz ve klasik süper kahraman filmlerinin dışında bir şey izlemek istiyorsanız bu dizi tam size göre . Dizi ilk bölümden itibaren o garip ama güzel çizgisini hiç bozmadı . Çizgi romanlarını sevenler de diziyi mutlaka izlemeli .

 Bu arada sanırım yazdıklarımdan bunun pek te ailecek izlenebilecek dizilerden olmadığını anlamışsınızdır diye tahmin ediyorum , kendinize iyi bakın iyi günler .

 Senaryo : 9.5
 Oyunculuk : 8.2
 Çekimler : 8.5
 Akıcılık : 8.8
  DİZİYE PUANIM : 8.9

Kaynakça ;
http://www.beyazperde.com/diziler/dizi-23637/
https://www.popgek.com/inceleme/dunyanin-en-garip-kahramanlari-doom-patrol.html
ömer faruk

yazıyorum bir şeyler anonimliğin gölgesinde kendi kendime, yadırgama beni eyy yolcu, kimi vakit deneme günceleri yazarım kimi vakit kısa hikayeler en nihayetinde buradayız, mecburuz. // kişisel blog yazıları, deneme günceleri, hikaye denemeleri, deneme yazıları, makaleler, film ve dizi yazıları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski