Jim Carrey'i Daha İyi Anlayabileceğiniz Netflix Belgeseli | Jim and Andy : The Great Beyond

Jim Carrey'i Daha İyi Anlayabileceğiniz Netflix Belgeseli | Jim and Andy : The Great Beyond
Jim and Andy Netflix Belgeseli
 çoğu zaman hayatta belirli bir role sıkışıp kaldığımızı ve başka birine dönüştüğümüzü hissederiz peki gerçekten de bunu yapmak zorunda kalsaydık bir oyuncu olsaydık işler nasıl gelişirdi ?

 jim carrey'nin andy kaufman adlı komedyenin hayatını anlatan filmin kamera arkası görüntüleri ile oluşan jim and andy belgeseli alttan alta jim'in söyledikleriyle bize bunu düşündürüyor çoğumuz olduğumuz kişinin aslında olmaya zorlandığımız kişi olduğunu bize hatırlatıyor .

 bize hayata dair öğütler vermeye çalışan belgesel jim carrey'nin sözleri ve hayata evrene gerçekliğe bakış açısıyla da daha renkli ama bir o kadarda sarsıcı bir hal almaya bizi korkutmaya başlıyor . söyledikleriyle size bir felsefe alanı ile alakalı bir kitap okuyormuşsunuz gibi hissettiren bu eseri sadece bu yüzden bile netflix'te izlemelisiniz

"herkes bir gün zengin ve ünlü olur ve hayalini kurduğu her şeye kavuşur ; böylece aranılan esas cevabın bu olamadığını anlar."

gerçek hayatında gerçekten de olduğu kişi olan -yada gizliden gizliye tiye alan- diğer sanatçılarla yaptığı şovlarda onlar ile dalga geçen kendini şampiyon ilan eden andy kaufman karakterinin hayatını nasıl oynayabilirsiniz tabiki de o olarak ve jim carrey tam da bunu yapıyor ama daha da ileri giderek direkt olarak andy'nin hayatını yaşamaya çalışıyor .

netflix'ten jim Carrey'nin olduğu ders niteliğinde bir belgesel filmi ; Jim and Andy
Jim Carrey Fanart
 tabi bu ağır bir yük ve jim carrey bunun faturasını set içinde fiziksel olarak ve set dışında ruhsal olarak ağır bir şekilde ödüyor lakin jim'in şanslı olduğu ve çokça dile getirdiği bir konu var , ne zaman ruhsal bir değişiklik yaşasa o değişikliğe uygun bir karakterin rol teklifi geliyor jim ağabeyimize

tabi doğal olarak da karakteri içselleştirmesi ve bize -kameraya- yansıtması daha kolay oluyor ortaya çıkan eser de daha başarılı oluyor (aman tanrım film incelemesi)

belgeseli daha iyi anlamak için andy kaufman'ı tanımalı mıyız?


 aslında bu netflix belgeseline başlamadan önce bende dedim acaba önce 'man on the moon' filmini izlesem yada andy kaufman hakkında araştırma yapsam mı diye düşündüm ama bu belgeselin andy kaufman'a atfedilmemiş gibime geldi .

Jim Carrey'i Daha İyi Anlayabileceğiniz Netflix Belgeseli | Jim and Andy : The Great Beyond
Jim Carrey Joker Olsaydı|Fanart
 daha çok jim carrey'nin üzerine yöneltilen kameralar , oyuncu olmak istiyen herkese izletilmesi gereken bir yapım . biraz da bana joaquin phoenix'in joker'i canlandırırken çoğu zaman arthur gibi davranmasını hatırlattı inşallah bu filmin de kamera arkası görüntüleri jim and andy'de olduğu gibi belgesel haline getirilir .
ömer faruk

yazıyorum bir şeyler anonimliğin gölgesinde kendi kendime, yadırgama beni eyy yolcu, kimi vakit deneme günceleri yazarım kimi vakit kısa hikayeler en nihayetinde buradayız, mecburuz. // kişisel blog yazıları, deneme günceleri, hikaye denemeleri, deneme yazıları, makaleler, film ve dizi yazıları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski